De tager ud på skovtur med det formål, at observere skovens dyr. Pædagogerne/lærerne har hjemmefra, sammen med børnene set på, hvilke dyr de kan opleve i "deres" skov.
Børnene har på Ipads siddet i grupper og fundet informationer om, hvad de kan finde og opleve, når de kommer i skoven. I de samme grupper skal de arbejde sammen om deres observationer af skovens dyr.
Når de kommer hjem til skolen, skal de dokumentere det med billeder taget med Ipad'en på turen og lave et oplæg med tekst, som de viser ved hjælp af Power Point for resten af klassen.
Børnene lærer om forskellige dyr i skoven. De får faglig og teknologisk viden. De kan lære at bruge deres viden og information, da de skal lave et oplæg senere og her vil bruge den kunnen/viden de har tilegnet sig ved interaktiv brug af redskaber/deres Ipad. De har brugt teknologien interaktivt. De benytter sig af flere modaliteter fx ,billeder, skrift og evt. lyd.
Børnene lærer at samarbejde i grupper, forhandle og løse konflikter. De bruger teknologien interaktivt til at søge viden sammen. De bruger deres kreativitet til at skabe både interaktivt og aktivt, når de skal lave deres oplæg og når de formidler deres viden(oplægget) De kommunikerer også både aktivt og interaktivt.
Det skal læres, fordi som en del af de pædagogiske læreplaner er det lov.(Dagtilbudsloven §8 stk.9) Her er Natur og Naturfænomener/Natur og Teknik en del af de fælles mål.
Det læres ved at børnene i fællesskab laver et oplæg, som de sammen fremlægger for resten af klassen. Oplægget laves på baggrund af de observationer børnene har gjort både før turen interaktivt og på turen aktivt , samt de informationer de har fået af pædagogerne.
De skal lære om skovens dyr vha. gruppearbejde og formidling og ved at bruge den formidlede viden og information (inter)aktivt.
Som teknologi bruger børnene Ipad, telefoner evt. kamera(optageteknologi)
Pædagogerne/lærerne udarbejder mål for opgaven og børnene inddrages undervejs.
De igangsætter aktiviteten og fortæller hvad den skal indeholde og hvordan de kan gøre det.
Børnene arbejder i grupper, hvor de planlægger arbejdet og skiftes til at tage billeder.
Sammen udvælger de billederne og laver oplægget i fællesskab.
Aktiviteten resulterer i et oplæg, som skal fremlægges for pædagogerne/lærerne og de andre elever i klassen.
Bagefter evalueres der på aktiviteten, arbejdsprocessen og samarbejdsprocessen.
Pædagogerne/lærerne videndeler med sine kolleger.
Skabe metakognitiv læring ved at reflektere over processen og resultatet, samt brugen af læringsstrategier og vælge dem der giver anledning til videre udvikling og læring.
Reflektere over - hvad gik godt/mindre godt
- hvad kan man gøre bedre næste gang
- Hvad var nemt og hvad var svært?
Rigtig fin redegørelse af aktiviteten.
SvarSletHvis man skal underbygge jeres aktivitet kunne man med fordel bruge SMTTE-modellen. Det er et planlægningsværktøj, som hjælper en med at planlægge en aktivitet. F.eks. sikrer SMTTE-modellen, at man får opstillet succeskriterier for aktiviteten, så man ved, om man nærmer sig målet.
Det ville være spændende hvis aktiviteten var udført, så man kunne få nogle resultater med.
Refleksionsspørgsmål:
- Hvad kunne man ellers bruge billederne til efterfølgende?
- Hvordan sikrer man alle børnene er inkluderet i fællesskabet?
- Hvad er den æstetiske forskel på at tage et billede af dyrene eller tage dyrene med hjem?
Hej med jer!
SvarSletRigtig fint indlæg, der giver god mening at udføre i praksis.
Vi savner lidt en indledning og en afslutning - specielt indledningen, fordi vi ikke ved, hvad der ligger til grund for jeres valg af aktivitet.
Vi kunne godt bruge lidt mere teori, og måske få en model på, I kan sætte det ind i. Det kunne ligne, I har fået inspiration fra Lotte Nyboes model for læringsdesign, men det er vi lidt usikre på.
Vores refleksionsspørgsmål er:
Hvad er der af fordele og ulemper ved at bruge en digital fremlægning?
Er skoven et must, eller kan opgaven løses i en skole i storbyen?